10 фактів які ви не знали про сільське господарство Ізраїлю

10 фактів які ви не знали про сільське господарство Ізраїлю

У країні, де понад 20% земель придатні для ведення сільського господарства, фермери забезпечують потреби населення в продуктах харчування на 95%.


При цьому Ізраїль успішно експортує свою продукцію в кілька десятків країн світу, включаючи Європейський Союз.

Секрет успіху – технології. Статистика вражає. В Ізраїлі один фермер годує 98 осіб. Bakertilly зібрав 10 захоплюючих фактів про сільське господарство в цій країні:

1. 76% експортованої сільськогосподарської продукції Ізраїлю йде в ЄС.

i1

Даний факт говорить про високу якість і безпеку ізраїльських продуктів харчування. Головний регіон для вирощування експортної продукції – пустеля Арава.

2. Ізраїльські фермери вміють змінювати смакові характеристики овочів і фруктів.

i2

Вони можуть як посилити смак плодів, так і зробити його більш нейтральним. Варто відзначити, що подібний ефект досягається за рахунок виведення нових сортів рослин шляхом схрещування існуючих.

3. Овочі сортують за допомогою фототехніки і комп’ютерів.

i3

На конвеєрній стрічці кожен плід фотографують 32 рази. З отриманих знімків комп’ютер генерує тривимірну модель плода, визначаючи його розмір, зрілість, наявність пошкоджень.

На основі зібраних даних овочі та фрукти автоматично сортуються. Саме тому ізраїльська полуниця на полицях супермаркетів “одна в одну”.

4. Мигдаль і фініки збирають не вручну, а за допомогою спеціального комбайна.

i4

Збір врожаю відбувається методом струсу стовбура комбайном. Даний метод не тільки не шкодить дереву, але і зміцнює його кореневу систему.

Процес збору займає в середньому 30-60 секунд, на відміну від ручної збірки, яка займає кілька десятків хвилин.

5. Держава субсидує фермерам до 40% від вартості покупки і впровадження нових технологій.

i5

Програмне забезпечення, системи зрошення, інноваційна збиральна техніка – все це обходиться ізраїльським фермерам дешевше завдяки державним субсидіям.

6. В Ізраїлі вкрай низькі втрати при збиранні врожаю винограду.

i6

Використання спеціальних збиральних комбайнів дозволяє знизити втрати з 10% (при ручному) до 1-1,5%.

7. Надої молока збільшують за рахунок обливання корів холодною водою.

i7

Сьогодні в Ізраїлі найвищий рівень надою молока з однієї корови в світі – в середньому 12,5 тонн на рік.

Наприклад, в Німеччині цей показник становить близько 8,5-9 тонн в рік, в США близько 10 тонн на рік.

8. Несучість курей підвищують за допомогою різнокольорових іграшок.

i8

Щоб викорінити канібалізм перед курми в курниках почали підвішувати різнокольорові іграшки.

Таким чином, коли кури хочуть “випустити пар”, вони клюють НЕ своїх сусідів по гнізду, а ці іграшки. Так вдалося значно знизити рівень смертності в курниках.

9. В Ізраїлі процес боротьби з комахами набагато більш глобальний і системний, ніж в інших країнах.

i11

Тут це навіть боротьбою не називають. Це швидше системне управління комахами, яке включено в систему захисту рослин.

Для знищення та контролю комах в теплицях і на полях розпилюють анісова, базиліковим і інші масла, застосовують феромони і та інше.

10. Термін зберігання картоплі продовжують за рахунок обробки додаткових бруньок ефірними маслами.

i10

Додаткові бруньки бульб обробляють м’ятним, евкаліптовим і іншими ефірними маслами, що перешкоджає проростанню картоплі та, відповідно, подовжує термін його зберігання.

Дану роботу виконують не люди, а спеціальні запрограмовані пристрої.


джерело:AGGEEK.NET

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pocket
Share on skype
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: