У країні, де понад 20% земель придатні для ведення сільського господарства, фермери забезпечують потреби населення в продуктах харчування на 95%.


При цьому Ізраїль успішно експортує свою продукцію в кілька десятків країн світу, включаючи Європейський Союз.

Секрет успіху – технології. Статистика вражає. В Ізраїлі один фермер годує 98 осіб. Bakertilly зібрав 10 захоплюючих фактів про сільське господарство в цій країні:

1. 76% експортованої сільськогосподарської продукції Ізраїлю йде в ЄС.

i1

Даний факт говорить про високу якість і безпеку ізраїльських продуктів харчування. Головний регіон для вирощування експортної продукції – пустеля Арава.

2. Ізраїльські фермери вміють змінювати смакові характеристики овочів і фруктів.

i2

Вони можуть як посилити смак плодів, так і зробити його більш нейтральним. Варто відзначити, що подібний ефект досягається за рахунок виведення нових сортів рослин шляхом схрещування існуючих.

3. Овочі сортують за допомогою фототехніки і комп’ютерів.

i3

На конвеєрній стрічці кожен плід фотографують 32 рази. З отриманих знімків комп’ютер генерує тривимірну модель плода, визначаючи його розмір, зрілість, наявність пошкоджень.

На основі зібраних даних овочі та фрукти автоматично сортуються. Саме тому ізраїльська полуниця на полицях супермаркетів “одна в одну”.

4. Мигдаль і фініки збирають не вручну, а за допомогою спеціального комбайна.

i4

Збір врожаю відбувається методом струсу стовбура комбайном. Даний метод не тільки не шкодить дереву, але і зміцнює його кореневу систему.

Процес збору займає в середньому 30-60 секунд, на відміну від ручної збірки, яка займає кілька десятків хвилин.

5. Держава субсидує фермерам до 40% від вартості покупки і впровадження нових технологій.

i5

Програмне забезпечення, системи зрошення, інноваційна збиральна техніка – все це обходиться ізраїльським фермерам дешевше завдяки державним субсидіям.

6. В Ізраїлі вкрай низькі втрати при збиранні врожаю винограду.

i6

Використання спеціальних збиральних комбайнів дозволяє знизити втрати з 10% (при ручному) до 1-1,5%.

7. Надої молока збільшують за рахунок обливання корів холодною водою.

i7

Сьогодні в Ізраїлі найвищий рівень надою молока з однієї корови в світі – в середньому 12,5 тонн на рік.

Наприклад, в Німеччині цей показник становить близько 8,5-9 тонн в рік, в США близько 10 тонн на рік.

8. Несучість курей підвищують за допомогою різнокольорових іграшок.

i8

Щоб викорінити канібалізм перед курми в курниках почали підвішувати різнокольорові іграшки.

Таким чином, коли кури хочуть “випустити пар”, вони клюють НЕ своїх сусідів по гнізду, а ці іграшки. Так вдалося значно знизити рівень смертності в курниках.

9. В Ізраїлі процес боротьби з комахами набагато більш глобальний і системний, ніж в інших країнах.

i11

Тут це навіть боротьбою не називають. Це швидше системне управління комахами, яке включено в систему захисту рослин.

Для знищення та контролю комах в теплицях і на полях розпилюють анісова, базиліковим і інші масла, застосовують феромони і та інше.

10. Термін зберігання картоплі продовжують за рахунок обробки додаткових бруньок ефірними маслами.

i10

Додаткові бруньки бульб обробляють м’ятним, евкаліптовим і іншими ефірними маслами, що перешкоджає проростанню картоплі та, відповідно, подовжує термін його зберігання.

Дану роботу виконують не люди, а спеціальні запрограмовані пристрої.


джерело:AGGEEK.NET

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Facebook
Pocket
Email
Print
Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: