[gview file=»http://www.www.agro.dn.gov.ua/wp-content/uploads/2017/02/TSini-na-21.02.2017-po-Ukrayinii.docx» save=»1″]

За минулий період  (з 24.01.2016 по 21.02.2017) у Донецькій області відбулися сезонні зміни цін на овочі та фрукти урожаю 2016 року:

Підвищення

  • на картоплю – на 9,5%;
  • на капусту – на 5,4%;
  • на моркву – на 15,3%;
  • на буряк – на 7,4%;
  • на яблука – на 4,8%;
  • на огірки – на 1,9%;

Зниження

  • на томати – на 21,5%;

Середня вартість “борщового набору» (овочі урожаю 2016 року) (картопля – 1 кг, капуста – 1 кг, морква – 1 кг, буряк – 1 кг, цибуля – 1 кг) станом на 21.02.2017 року по Донецькій області склала 24,65 грн. Вартість «борщового набору» по Україні на цю ж дату вище і становить 25,63 грн.

Збільшилася ціна на хліб з борошна в/г – на 2,7%, хліб з борошна 1 г – на 1,1%, хліб житньо-пшеничний – на 1,1%, батон – на 1,2%, борошно – на 4,8%, макарони – на 16,4%, рис – на 2,6%, крупу манну – на 2,6%, крупу вівсяну – на 2,3%, цукор – на 10,4%, кури тушки п/ф – на 4,1%, молоко фасоване 2,5% — на 12,9%.

Зменшилася ціна на яйця – на 26,2%.

На інші продукти харчування ціни залишаються стабільними.

Ціни на хліб з борошна в/г, хліб з борошна 1 гатунку, хліб житньо-пшеничний, батон, рис, пшоно, крупу манну, крупу вівсяну, капусту, моркву, буряк, цибулю, томати, яловичину б/к, яловичину, свинину, свинину б/к, сало, ковбасу варену в/г, яйця, масло вершкове, сир «Російський», сир м’який 9%, рибу живу по Донецькій області є нижчими, ніж ціни на ці продукти по Україні.

За даними НДЦ «Украгропромпродуктивність»

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Facebook
Pocket
Email
Print

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: