(063) 051 80 59

Контактний телефон

info@agro.dn.gov.ua

Пошта для листування

Аналіз середнього рівня роздрібних цін на основні види продовольства станом на 28.04.2017 року

[gview file=”http://www.www.agro.dn.gov.ua/downloads/2017/06/TSiny-na-30.05.2017-po-Ukrayinii.pdf”]

За минулий період (з 25.04.2017 по 30.05.2017) у Донецькій області відбулися сезонні зміни цін на овочі та фрукти:

Підвищення
  • на картоплю – на 1,3%;
  • на цибулю – на 60,2%;
  • на яблука – на 44,4%.

Зниження
  • на моркву – на 54,1%;
  • на буряк – на 40,8%;
  • на томати – на 39,3%;
  • на огірки – на 53,1%.


Середня вартість “борщового набору” (овочі урожаю 2016 року) (картопля – 1 кг, капуста – 1 кг, морква – 1 кг, буряк – 1 кг, цибуля – 1 кг) станом на 30.05.2017 року по Донецькій області склала 34,05 грн. Вартість «борщового набору» по Україні на цю ж дату вище і становить 36,45 грн.

Збільшилася ціна
  • хліб з борошна в/г – на 13,4%
  • хліб з борошна 1 г – на 6,4%
  • хліб житньо-пшеничний – на 3,8%
  • батон – на 30,6%
  • макарони – на 21%
  • крупа манна – на 1,0%
  • цукор – на 0,4%
  • яловичину б/к – на 36,0%
  • яловичину – на 23,4%
  • свинину б/к – на 22,2%
  • свинину – на 7,4%
  • сало – на 4,7%
  • ковбасу варену 1 г – на 2,3%
  • ковбасу варену в/с – на 4,8%
  • кури тушки п/ф – на 8,9%
  • яйця – на 4,1
  • молоко фасоване 10,2%
  • масло вершкове – на 3,3%
  • риба жива – на 12,6%
Зменшилася ціна
  • гречка – на 32,8%
  • рис – 0,5%
  • пшено – на 6,7%

На інші продукти харчування ціни залишаються стабільними.

Ціни на рис, пшоно, крупу манну, крупу вівсяну, картоплю, моркву, буряк, яйця, масло вершкове, сир м’який 9%, рибу живу по Донецькій області є нижчими, ніж ціни на ці продукти по Україні.

За даними НДЦ «Украгропромпродуктивність»

Facebook
Pocket
Email
Print