(063) 051 80 59

Контактний телефон

info@agro.dn.gov.ua

Пошта для листування

Аналіз середнього рівня роздрібних цін на основні види продовольства станом на 28.04.2017 року

[gview file=”http://www.www.agro.dn.gov.ua/downloads/2017/04/TSini-na-25.04.2017-po-Ukrayinii.docx”]

За минулий період  (з 28.03.2017 по 25.04.2017) у Донецькій області відбулися сезонні зміни цін на овочі та фрукти:

Підвищення
  • на капусту – в 2 рази;
  • на моркву – в 2 рази;
  • на буряк – на 40,0%;
  • на цибулю – на 29,0%;
  • на томати – на 29,5%;
  • на яблука – на 15,6%.

Зниження
  • на картоплю – на 12%;
  • на огірки – на 4,5%.


Середня вартість “борщового набору” (овочі урожаю 2016 року) (картопля – 1 кг, капуста – 1 кг, морква – 1 кг, буряк – 1 кг, цибуля – 1 кг) станом на 25.04.2017 року по Донецькій області склала 37,55 грн. Вартість «борщового набору» по Україні на цю ж дату нижче і становить 30,33 грн.

Збільшилася ціна
  • хліб з борошна в/г – на 0,5%
  • хліб з борошна 1 г – на 1,7%
  • хліб житньо-пшеничний – на 1,7%
  • батон – на 2,0%
  • цукор – на 0,3%
  • яловичину – на 6,1%
  • свинину б/к – на 2,4%
  • свинину – на 8,2%
  • сало – на 9,9%
  • ковбасу варену 1 г – на 6,0%
  • ковбасу варену в/с – на 2,9%
  • кури тушки п/ф – на 3,5%
  • молоко фасоване 2,5% – на 21,3%
  • сир «Російський» – на 22,4%
  • сир м’який – на 4,0%
Зменшилася ціна
  • яйця – на 32,8%

На інші продукти харчування ціни залишаються стабільними.

Ціни на хліб з борошна 1 гатунку, батон, рис, пшоно, крупу манну, крупу вівсяну, картоплю, яловичину б/к, яловичину,  свинину б/к, сало, яйця, масло вершкове, сир м’який 9%, рибу живу по Донецькій області є нижчими, ніж ціни на ці продукти по Україні.

За даними НДЦ «Украгропромпродуктивність»

 

Facebook
Pocket
Email
Print