[gview file=”http://www.www.agro.dn.gov.ua/wp-content/uploads/2018/02/TSiny-na-30.01.2018-po-Ukrayinii.docx”]

За минулий період  (з 26.12.2017 по 30.01.2018) у Донецькій області відбулися сезонні зміни цін на овочі та фрукти:

Підвищення

  • на картоплю – на 14,9%
  • на капусту – на 10,5%;
  • на буряк – на 69,7%;
  • на томати – на 19,3%;
  • на огірки – на 22,3%;
  • на яблука – на 15,5%.

Service title
  • на моркву – на 20,7%;
  • на цибулю – на 20,2%.


Середня вартість “борщового набору» (овочі урожаю 2017 року) (картопля – 1 кг, капуста – 1 кг, морква – 1 кг, буряк – 1 кг, цибуля – 1 кг) станом на 30.01.2018 року по Донецькій області склала 36,41 грн. Вартість «борщового набору» по Україні на цю ж дату нижче і становить 32,37 грн.

Збільшилася ціна на хліб з борошна в/г – на 1,8%, на хліб з борошна 1 г – на 7,9%, на хліб житньо – пшеничний – на 7,3%, на батон – на 4,6%, на борошно в/г – на 12,5%, на макарони – на 0,9%,  крупу гречану – на 2,3%, на рис – на 2,4%. На пшоно – на 7,5%, на крупу манну – на 5,4%, на крупу вівсяну – на 13,3%. На яловичину б/к на 4,6%, на яловичину – на 5,0%, на свинину б/к – на 4,3%, на свинину – на 4,2%, на сало – на 4,2%, на ковбасу варену 1 с –на 1,6%, на ковбасу варену в/с – на 9,7%, на молоко фасоване 2,5% на 5,3%, на масло вершкове – на 11,1%, на сир «Російський» – на 11,0%, на сир м’який 9% – на 9,1%, на сметану 20% – на 23,7%, на рибу живу – на 2,2%.


На інші продукти харчування ціни залишаються стабільними.

Ціни на рис, пшоно, крупу вівсяну, картоплю, свинину, сало,  курей п/ф,  масло вершкове,  сир м’який 9%, рибу живу по Донецькій області є нижчими, ніж ціни на ці продукти по Україні.


Довідково:

Аналіз середнього рівня роздрібних цін на основні види продовольства станом на 02.02.2018 року

Середній рівень оптово-відпускних цін на «борщовий набір» по Донецькій області у січні 2018 року вищий, ніж по Україні на 12,5%. 


За даними НДЦ «Украгропромпродуктивність»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Facebook
Pocket
Email
Print
Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: