За минулий період (з 28.12.2018 по 29.01.2019) у Донецькій області відбулися зміни цін на овочі та фрукти:

Підвищення

            на капусту – на 67,5%;

            на моркву – на 7,0%;

            на буряк – 17,9%;

            на яблука – 6,0%.

            на картоплю – на 27,3%;

            на цибулю – на 8,7%;

            на томати – на 34,2%;

            на огірки – на 16%.

[/su_service]


Середня вартість “борщового набору» (овочі урожаю 2018 року) (картопля – 1 кг, капуста – 1 кг, морква – 1 кг, буряк – 1 кг, цибуля – 1 кг) станом на 29.01.2019 року по Донецькій області склала 69,13 грн. Вартість «борщового набору» по Україні на цю ж дату нижче і становить  
59,27 грн.

Збільшилася ціна на крупу гречану – на 3,3%, пшоно – на 34,1%.


На інші продукти харчування ціни залишаються стабільними.

Ціни на рис, пшоно, крупу вівсяну, крупу манну, моркву, сало, масло вершкове, сир м’який 9% та  рибу живу по Донецькій області є нижчими, ніж ціни на ці продукти по Україні.


Довідково:

Середній рівень оптово-відпускних цін на «борщовий набір» по Донецькій області у січні 2019 року вищий, ніж по Україні на 11,7%

Аналіз середнього рівня роздрібних цін на основні види продовольства станом на 29.01.2018 року


За даними НДЦ «Украгропромпродуктивність»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Facebook
Pocket
Email
Print
Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: