За минулий період (з 29.01.2019 по 26.02.2019) у Донецькій області відбулися зміни цін на овочі та фрукти:
Підвищення:
- на моркву – на 12,3%;
- на буряк – на 12,1%;
- на цибулю – на 18,9%;
- на огірки – на 5,2%.
Зниження
- на картоплю – на 24,5%;
- на капусту – на 2,4%;
- на томати – на 5,4%;
- на яблука – на 8,8%.
Середня вартість “борщового набору» (овочі урожаю 2018 року) (картопля – 1 кг, капуста – 1 кг, морква – 1 кг, буряк – 1 кг, цибуля – 1 кг) станом на 26.02.2019 року по Донецькій області склала 72,30 грн. Вартість «борщового набору» по Україні на цю ж дату нижче і становить 63,06 грн.
Збільшилася ціна на рибу живу – на 3,9%.
Зменшилася ціна на крупу гречану – на 14,7%.
На інші продукти харчування ціни залишаються стабільними.
Ціни на рис, пшоно, крупу вівсяну, крупу манну, свинину, сало, масло вершкове, сир м’який 9% та рибу живу по Донецькій області є нижчими, ніж ціни на ці продукти по Україні.

Середній рівень оптово-відпускних цін на «борщовий набір» по Донецькій області у січні 2019 року вищий, ніж по Україні на 11,7%. Вартість «борщового набору» у лютому 2019 року збільшилася і по Донецькій області і по Україні.