Аналіз середнього рівня роздрібних цін на основні види продовольства станом на 27.04.2018 року

АНАЛІЗ СЕРЕДНЬОГО РІВНЯ РОЗДРІБНИХ ЦІН НА ОСНОВНІ ВИДИ ПРОДОВОЛЬСТВА СТАНОМ НА 26.02.2018 РОКУ

tsiny-na-26.02.2019-po-ukrainii

За минулий період (з 29.01.2019 по 26.02.2019) у Донецькій області відбулися зміни цін на овочі та фрукти:

Підвищення:

  • на моркву – на 12,3%;
  • на буряк – на 12,1%;
  • на цибулю – на 18,9%;
  • на огірки – на 5,2%.

Зниження

  • на картоплю – на 24,5%;
  • на капусту – на 2,4%;
  • на томати – на 5,4%;
  • на яблука – на 8,8%.

Середня вартість “борщового набору» (овочі урожаю 2018 року) (картопля – 1 кг, капуста – 1 кг, морква – 1 кг, буряк – 1 кг, цибуля – 1 кг) станом на 26.02.2019 року по Донецькій області склала 72,30 грн. Вартість «борщового набору» по Україні на цю ж дату нижче і становить 63,06 грн.

Збільшилася ціна на рибу живу – на 3,9%.
Зменшилася ціна на крупу гречану – на 14,7%.

На інші продукти харчування ціни залишаються стабільними.

Ціни на рис, пшоно, крупу вівсяну, крупу манну, свинину, сало, масло вершкове, сир м’який 9% та рибу живу по Донецькій області є нижчими, ніж ціни на ці продукти по Україні.


АНАЛІЗ СЕРЕДНЬОГО РІВНЯ РОЗДРІБНИХ ЦІН НА ОСНОВНІ ВИДИ ПРОДОВОЛЬСТВА СТАНОМ НА 26.02.2018 РОКУ

Середній рівень оптово-відпускних цін на «борщовий набір» по Донецькій області у січні 2019 року вищий, ніж по Україні на 11,7%. Вартість «борщового набору» у лютому 2019 року збільшилася і по Донецькій області і по Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pocket
Share on skype
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Scroll Up

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: