За минулий період (з 29.02.2019 по 29.03.2019) у Донецькій області відбулися зміни цін на овочі та фрукти:
Підвищення:
на картоплю – на 17,6%;
на капусту – на 44,4%;
на моркву – на 14,9%;
на буряк – на 22,6%;
на огірки – на 4,4%.
Зниження:
на цибулю – на 15,7%;
на яблука – на 2,3%.
Середня вартість “борщового набору» (овочі урожаю 2018 року) (картопля – 1 кг, капуста – 1 кг, морква – 1 кг, буряк – 1 кг, цибуля – 1 кг) станом на 29.03.2019 року по Донецькій області склала 81,04 грн. Вартість «борщового набору» по Україні на цю ж дату нижче і становить
67,99 грн.
Зменшилася ціна на яловичину б/к – на 4,3% та на свинину б/к – на 5,2%.
На інші продукти харчування ціни залишаються стабільними.
Ціни на хліб з борошна 1/г, рис, пшоно, крупу вівсяну, крупу манну, сало, масло вершкове, сир м’який 9% та рибу живу по Донецькій області є нижчими, ніж ціни на ці продукти по Україні.