З метою подальшого нарощування обсягів виробництва молока дрібнотоварними виробниками, дотримання гігієнічних вимог при виробництві молока в господарствах, які утримують до п’яти умовних голів дійних тварин, та до пунктів заготівлі молока (далі – пункти), наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07 квітня 2022 року № 209, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 25 квітня 2022 року за № 452/37788 затверджені Гігієнічні вимоги до дрібнотоварного виробництва та обігу молока.

Реалізація Наказу буде сприяти гармонізації законодавства про безпечність харчових продуктів України із законодавством Європейського Союзу та поліпшить іміджевий рейтинг країни на міжнародному ринку як експортера молочних продуктів.

Наказом передбачено вимоги до:

  • первинного виробництва молока, включно з вимогами щодо контролю за станом здоров’я тварин та за використанням ветеринарних препаратів;
  • приміщень і обладнання для доїння та приміщень для зберігання молока;
  • доїння, первинної обробки молока та збирання молока пунктами;
  • осіб (персоналу), які здійснюють доїння, первинну обробку, заготівлю та транспортування молока в пункти або на переробну потужність;
  • пунктів заготівлі молока та збирання молока в пунктах і транспортування його на переробну потужність;
  • дослідження молока на відповідність критеріям, встановленими Вимогами до безпечності та якості молока та молочних продуктів, та вжиття заходів у разі виявлення невідповідностей.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Facebook
Pocket
Email
Print

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: