Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану» від 3 березня 2022 р. № 186, яка постановляє:

Установити, що внаслідок вимушених змін рецептури, які пов’язані з відсутністю або недостатністю відповідної сировини, на період дії воєнного стану:

  • обов’язкова інформація про харчовий продукт, що зазначається на його маркуванні відповідно до статті 6 Закону України “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів” (крім інформації, яка зазначається відповідно до пунктів 1, 5 і 6 частини першої статті 6 зазначеного Закону), може відрізнятися від фактичних параметричних значень цього продукту;
  • обов’язкова інформація на маркуванні харчового продукту, яка зазначається відповідно до пункту 3 частини першої статті 6 Закону України “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”, може відрізняється від фактичного складу цього продукту. При цьому споживача необхідно у будь-який можливий спосіб поінформувати про наявність речовин у харчовому продукті, які можуть спричинити алергічні реакції або непереносимість.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Facebook
Pocket
Email
Print

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: