(063) 051 80 59

Контактний телефон

info@agro.dn.gov.ua

Пошта для листування

Про стан справ в галузі рослинництва (станом на 15.08.2016)

В агропромисловому комплексі області завершено збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур.


Станом на 09.08.2016 року (за оперативними даними) ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 457,8 тис. га, або 100% до уточненої прогнозованої площі, намолочено зерна в обсязі – 1 млн. 591,9 тис. тонн (у початково оприбуткованій вазі) (у 2015 році – 1 млн. 278,6 тис. тонн), при врожайності 34,8 ц/га (у 2015 році – 29,3 ц/га), в тому числі:

озимі культури обмолочено на площі – 328,8 тис. га (100% до прогнозу), намолочено зерна в обсязі – 1 млн. 240,4 тис. тонн (у 2015 році – 1 млн. 32,6 тис. тонн), при врожайності 37,7 ц/га (у 2015 році – 31,8 ц/га);

ранні ярі зернові культури обмолочено на площі – 129 тис. га (100% до прогнозу), намолочено зерна в обсязі – 351,5 тис. тонн (у 2015 році – 246 тис. тонн), при врожайності 27,3 ц/га (у 2015 році – 22,1 ц/га).


В поточному році значних успіхів у вирощуванні та збиранні врожаю ранніх зернових та зернобобових культур досягли сільськогосподарські підприємства наступних районів:

– Бахмутский (валовий збір – 121,4 тис. тонн, урожайність 44,8 ц/га);

– Ясинуватського (валовий збір – 47 тис. тонн, урожайність 43,6 ц/га);

– Покровського (валовий збір – 122,4 тис. тонн, урожайність 39,4 ц/га);

– Волноваського (валовий збір – 155,9 тис. тонн, урожайність 32,4 ц/га);

– В-Новоселківського (валовий збір – 112,7 тис. тонн, урожайність 31,4 ц/га).


Сівба озимих культур на зерно та зелений корм

СівбаПід урожай 2017 року по всіх категоріях господарств Донецької області передбачається провести сівбу озимих культур на зерно та зелений корм на площі – 329,8 тис. га. За оперативними даними станом на 15.08.2016 року підготовлено грунту для сівби озимини – 153,3 тис. га (46 % до прогнозу), в тому числі парів – 45,4 тис. га (60 % до прогнозу).

 

Facebook
Pocket
Email
Print

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: