Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH в рамках проєкту технічної співпраці «Консультування підприємств щодо енергоефективності» зобов’язалися підвищити рівень обізнаності про енергоефективність (ЕЕ) та потенціал енергозбереження українських підприємств. Метою проєкту є продемонструвати економічну та технічну доцільність заходів з підвищення енергоефективності у компаніях.

Результати енергоаудитів хлібопекарської галузі, що відбулися на 13 підприємствах в рамках Мережі енергоефективних хлібопекарів у брошурі «Енергоефективність у хлібопекарській галузі: скільки енергії знадобиться, щоб спекти буханець хліба?»  презентував GIZ (Energy Efficiency and Climate Projects) за підтримки Мінекономіки та Держенергоефективності.

Цей короткий аналітичний звіт ілюструє структуру енергоспоживання, вартість енергії, що споживається на виробництво продукції, потенціал заощадження енергії та конкретні заходи з енергоефективності, а також наводить дані щодо обсягів викидів парникових газів на хлібопекарських підприємствах України. Він базується на результатах енергоаудитів, проведених Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ, а також демонструє потенційні довгострокові результати проєктів у сфері енергоефективності та боротьби зі змінами клімату. Тому, цей аналітичний звіт буде цікавий директорам і власникам компаній та інвесторам в українську хлібопекарську галузь, оскільки цей звіт розрахований на всіх зацікавлених, а не лише експертів з енергоефективності, використання технічної термінології в ньому зведене до мінімуму, а пояснення складних технічних аспектів – спрощене.

Кілька важливих висновків, представлених у брошурі «Енергоефективність у хлібопекарській галузі: скільки енергії знадобиться, щоб спекти буханець хліба?»:

79% всіх енергозаощаджень можна досягнути запровадженням заходів з енергоефективності з періодом окупності, меншим за 2 роки;

хлібопекарська промисловість значною мірою залежить від природного газу: понад 80% енергії використовується саме з газу;

найбільший потенціал енергозбереження передбачається у сфері генерації та розподілу тепла, а також у виробничих процесах;

в умовах типового хлібопекарського виробництва впровадження 1-3 заходів заходів з вартістю інвестицій у кожний від 60 000 до 300 000 грн дадуть можливість заощадити до 60% енергії.

Завантажити брошуру

Інформаційно-аналітичний портал АПК України

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Facebook
Pocket
Email
Print
Scroll Up

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: