Мінагрополітики щорічно проводить моніторинг впровадження НАССР та міжнародних систем управління якістю на підприємствах харчової та переробної промисловості. Так, станом на 01 січня 2017 року систему НАССР впроваджено на 342 підприємствах, ще 150 підприємств перебувають на стадії розробки та впровадження.
При цьому лідерами за кількістю підприємств, які впровадили або розпочали роботу з розробки системи НАССР, є Дніпропетровська, Харківська і Вінницька області, де нараховується відповідно 56, 44 і 43 таких підприємств.
В розрізі галузей найкращі показники щодо впровадження системи НАССР демонструють підприємства м’ясопереробної та молокопереробної (відповідно 18,7 % і 20,5 % у порівнянні до загальної кількості підприємств, що впровадили систему).
Також, систему управління якістю відповідно до вимог ДСТУ ІSO 9000 впроваджено на 403 підприємствах харчової та переробної промисловості, 46 – перебувають на стадії розробки та впровадження. В Донецькій області систему впровадили 32 підприємства.
Систему управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог ДСТУ ІSO 22000 впровадили 552 підприємства. Крім того, ще 128 підприємств знаходиться в стані розробки та впровадження. В Донецькій області систему впровадили 17 підприємств.
Систему екологічного управління відповідно до вимог ДСТУ ІSO 14000 впроваджено на 43 підприємствах, в стані розробки та впровадження знаходяться 14 підприємств.