В рамках Європейського тижня підприємництва 2020 за підтримки “Проєкту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні» Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України поінформувало про спрощений підхід до впровадження НАССР.

Спрощений підхід передбачає застосування лише тих процедур НАССР, яких достатньо, щоб виробляти/вводити в обіг безпечні харчові продукти відповідно до оцінки ризику з урахуванням особливостей потужності (розміри потужності, технологічні процеси, асортимент продукції тощо.

Застосувати спрощений підхід до впровадження НАССР можуть малі оператори та оператори ринку з незначним ступенем ризику. Малими операторами є ті, хто постачає продукти харчування кінцевому споживачу, якщо на підприємстві працює до 10 осіб та коли воно має площу до 400 кв. м. Також малими операторами можуть стати підприємства, які не постачають продукти харчування кінцевому споживачу і де працює менше 5 осіб.

Операторами ринку з незначним ступенем ризику вважаються підприємства, де прості технологічні процеси не становлять ризику забруднення продукту або ті, де харчові продукти не є чутливими до забруднення. Також такими операторами можуть бути підприємства, де продукція реалізується у місці виготовлення.

У департаменті агропромислового розвитку та земельних відносин планують надавати практичну допомогу та сприяти розвитку підприємництва.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Facebook
Pocket
Email
Print
Scroll Up

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: