Представники департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації взяли участь у нараді з питань запровадження прозорого механізму ціноутворення для підтримки виробників соціально значимої вітчизняної сільськогосподарської продукції, яка проходила у форматі ZOOM конференції під головуванням Тараса Висоцького, першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України.
Постановою Кабінету Міністрів України від 12 січня 2022 року № 1 з метою стабілізації ринку роздрібної торгівлі продовольчими товарами запроваджено граничний рівень торговельної надбавки не вище 10% на деякі продукти харчування.
Так, постановою вносяться зміни до пункту 414 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», відповідно до яких на період дії карантину заборонено встановлювати торговельну надбавку вище 10% на:
- хліб житньо-пшеничний;
- батон;
- крупу гречану;
- цукор-пісок;
- борошно пшеничне вищого ґатунку;
- макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку);
- молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці);
- олію соняшникову;
- яйця курячі категорії С1;
- птицю (тушку курячу);
- масло вершкове з жирністю 72,5%.
Гранична торгівельна надбавка встановлюється з урахуванням рекламних, маркетингових та логістичних послуг, а також послуг з підготовки, обробки, пакування та інших пов’язаних із реалізацією кінцевому споживачу.
Більш детальну інформацію можна отримати на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України за посиланням https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmini-do-punktu-41sup-a1.