Представники департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації взяли участь у нараді з питань запровадження прозорого механізму ціноутворення для підтримки виробників соціально значимої вітчизняної сільськогосподарської продукції, яка проходила у форматі ZOOM конференції під головуванням Тараса Висоцького, першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 12 січня 2022 року № 1 з метою стабілізації ринку роздрібної торгівлі продовольчими товарами запроваджено граничний рівень торговельної надбавки не вище 10% на деякі продукти харчування.

Так, постановою вносяться зміни до пункту 414 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», відповідно до яких на період дії карантину заборонено встановлювати торговельну надбавку вище 10% на:

  • хліб житньо-пшеничний;
  • батон;
  • крупу гречану;
  • цукор-пісок;
  • борошно пшеничне вищого ґатунку;
  • макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку);
  • молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці);
  • олію соняшникову;
  • яйця курячі категорії С1;
  • птицю (тушку курячу);
  • масло вершкове з жирністю 72,5%.

Гранична торгівельна надбавка встановлюється з урахуванням рекламних, маркетингових та логістичних послуг, а також послуг з підготовки, обробки, пакування та інших пов’язаних із реалізацією кінцевому споживачу.

Більш детальну інформацію можна отримати на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України за посиланням https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmini-do-punktu-41sup-a1.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Facebook
Pocket
Email
Print

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: